Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва възстановяването на подпорната стена на реката в село Храбрино

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Започва възстановяването на подпорната стена на реката в село Храбрино, която пропадна заедно с част от пътя при наводненията през лятото. Едновременно с това ще бъде изграден и нов мост край село Първенец - това е другият голям обект на територията на Община Родопи, който беше засегнат от бедствието.

Над 1 милион и 200 хиляди лева ще бъдат вложени в изграждането на новата подпорна стена на река Дедевска в Храбрино, която беше разрушена от 5 метрова приливна вълна през август. Средствата бяха отпуснати с решение на Министерския съвет и, след като вчера приключи разчистването на коритото на реката, вече можем да започнем строителството, каза кметът на Община Родопи Пламен Спасов. Пропадналият участък е с дължина 110 метра и до приключване на работата по него, както и по възстановяването на пътя, ще се използват алтернативните маршрути към селата Ситово, Лилково и Бойково. 

Пламен Спасов допълни, че за аварийното изграждане на моста край Първенец също бяха отпуснати над 300 хиляди лева, след представен пред Междуведомствената комисия по бедствия и аварии проект. По думите му съоръжението е от изключителна важност, тъй като сега се използват обходни пътища, изискващи повече време за придвижване, включително и на децата от съседни села, посещаващи училището в Първенец.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44