Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служителите на шуменската строителна фирма "Автомагистрали – Черно море" ще получат днес възнагражденията си за юни и юли

Снимка: Радио Шумен

След множество протести днес работниците и служителите от шуменската строителна фирма "Автомагистрали – Черно море" ще получат възнагражденията си за юни и юли 2014-а г. Това съобщиха от синдикалната организация на КНСБ в предприятието.

Днес е получен първият превод от Агенция "Пътна инфраструктура" за извършените от началото на годината дейности по строителството на АМ "Хемус" от пътен възел "Белокопитово" до Каспичан. КНСБ напомня, че до този изход се стигна след множество протести на работещите в "Автомагистрали – Черно море" АД, както и след намесата от страна на ръководството на Конфедерацията. Решението за подготовка на постановление на Министерски съвет, с което да бъдат изплатени дължимите суми и да се продължи строителството на участъка от автомагистралата, бе взето на работна среща в Министерство на финансите на 28-и август.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44