Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шаламанов: Правителството не дискутира участие в коалицията срещу "Ислямска държава"

Снимка: БГНЕС

Правителството не дискутира към момента въпроса за участие коалицията срещу "Ислямска държава". Това увери военният министър Велизар Шаламанов.

Има сформирана коалиция по инициатива на САЩ. Ние не участваме в нея и този въпрос към момента не се дискутира в нашето правителство, тъй като считаме, че нашите способности са ограничени в тази сфера и нашите военновъздушни сили не могат да участват в съвместни операции с такъв интензитет поради своето оборудване. Това, с което се опитваме да помогнем, е чрез хуманитарна помощ и заедно със съюзниците от ЕС и НАТО дарения, свързани с леко въоръжение с боеприпаси.

Министърът на отбраната беше сред участниците днес в София в кръгла маса по въпросите на управлението на кризи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Прессекретариатът на президента отрече да има съгласие за пращане на военни срещу ИДИЛ

Прессекретариатът на президента опроверга публикация на в. "Дума", в която се твърди, че е дал принципно съгласие за пращане на български военни срещу групировката "Ислямска държава" в Ирак.  Твърдението, че Република България е поела..

публикувано на 24.09.14 в 16:06
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44