Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Патриарх Неофит прие турския посланик у нас

Снимка: Светия синод

Негово Светейшество патриарх Неофит прие днес в патриаршеския си дом посланика на Турция у нас Сюлейман Гьокче по негова молба. Това е втората среща между главата на БПЦ и турския посланик, след като двамата се срещнаха на 7-и април и след началото на мандата на дипломата у нас. 


Патриарх Неофит и Сюлейман Гьокче отчетоха ползотворността на предишната среща и важността на добрите взаимоотношения между двете държави и вероизповедания. Двамата обсъдиха по-нататъшното си взаимодействие за заздравяване на добросъседските отношения между България  и Турция и мирно съжителство на хората от християнското и мюсюлманското вероизповедание.

По време на разговора бе обсъдено и състоянието на имотите на Българската православна църква на територията на съседна Турция и идеята да бъде издаден албум с техни фотографии.

На срещата са били обсъдени проблемите, свързани с потока сирийски бежанци, с които се сблъскват двете държави.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44