Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ибрям Караасен от Бузовград е психически здрав, сочи експертиза

Снимка: Венелина Попова

62-годишният Ибрям Караасен от Казанлъшкото село Бузовград е психически здрав. Това показа експертизата, извършена на бившия работник от "Арсенал" по повод инцидента в нощта срещу 23-ти септември, когато той стреля срещу свои съседи роми и се опита да запали къщата им. Това съобщи за "Хоризонт" Стойчо Крачолов, началник на РУП - Казанлък.

Ибрям Караасен е вменяем, доказва експертизата. Какво количество алкохол обаче е употребил вечерта преди инцидента - ще покаже кръвната му проба. Срещу него е образувано досъдебно производство, но все още не му е повдигнато обвинение, защото се очакват резултатите от назначените експертизи, в това число на ловната пушка, с която е стрелял срещу семейството роми. Според Стойчо Крачолов тя е с рязана цев и може да нанесе сериозни поражения, а дали може да убие, ще докаже разследването.

На Ибрям Караасен беше наложена мярка 24 часа полицейско задържане. По-тежка може да му бъде поискана едва след повдигане на обвинението. На 22-ри срещу 23-ти септември през нощта Ибрям отишъл до къщата на ромската фамилия, залял прозорците й с бензин, но не успял да я запали. После стрелял срещу съседите си, а след това се барикадирал в дома си за около четири часа. Предаде се на полицията рано сутринта. Версията на неговите съседи роми, както и на кмета на Бузовград за конфликта е ревността, която 62-годишният мъж изпитвал към съпругата си, с която вече е разведен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44