Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Сега пише на първа страница, че служебното правитеблство е обещало на Брюксел да премахне ранното пенсиониране в армията и полицията, което беше възстановено от правителството на Орешарски. Догодина ще бъде записано в социалния кодекс изравняване на възрастта за пенсиониране при мъжете и жените на 65 години след 2021 година, допълва Сега. Това са мерки, записани в Националната програма за реформи в отговор на препоръки на европейската комисия уточнява изданието. Левият вестник Дума също избира тази тема за водещо заглавие и директон съобщава "Кабинетът отменя ранните пенсии на военни и полицаи". Синдикатите в МВР не приемат идеята, пише още вестникът.

Монитор и Труд са избрали за водещо заглавие съобщението за източване на Здравната каса от частни кардиологични клиники. Монитор акцентира - 15 болници правили излишни операции, а Труд - в девет инвазивни кардиологии правят излишни изследвания. В кореспонденция от Венеция, изданието съобщава, че центърът на града ще е блокиран днес следобед заради предстоящата сватба на актьора Джордж Клуни.

Телеграф информира, че, заради поевтиняването, ще ядем повече паламуд и пържола.  Това обаче още не ефакт, а само прогноза на търговци и риболовци за времето след поскъпването на тока от 1 октомври.

Преса цитира данни на европейската комисия според които нашите деца имат най-малко учебни часове в Европа и едни от най-дългите ваканции.  Това водело до влошени резултати в обучението. Сред най-големите проблеми в просветния сектор е и професионалното образование, е станало ясно на дискусия.

По 2 жилища на ден биват ограбени от крадци в столичния квартал "Люлин", алармира от първа страница 24 часа. Полицията следи 120 крадци в жилищния комплекс. "Не пестете пари за брави", съветват полицаите. Часовият вестник отдава почит на преводачката Жени Божилова, съпруга на писателя николай Хайтов, с която се прощаваме днес, от 11часа, в столичния храм "Свети Седмочисленици".

Смолян е нападнат от агресивни плъхове, които разнасят зарази, твърди Новинар. На първа страница на вестника има още едно важно заглавие - "Български ученик стана математик номер едно в Европа". 18-годишният Петър Гайдаров е носител на най-високото признание, печелено някога от българин в европейски конкурс и е получил покана да присъства на церемонията на връчването на Нобеловите награди през декември.

От Стандарат научаваме, че на 5 октомври, в изборния ден, ловът е забранен. На страниците навестник популярният като Миро от "Каризма" певец заявява, че ще спре с изявите си след две години.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44