Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът на Чехия осъди санкциите срещу Русия

Снимка: БГНЕС

Президентът на Чехия осъди санкциите срещу Русия. По време на международната конференция „Диалог на цивилизациите” Милош Земан  призова страните да обединят своите усилия срещу реалния враг, какъвто е тероризмът.
 Страните трябва да се научат да общуват на най-различни равнища, да търгуват и да обменят капитали, а не да въвеждат ограничения, посочи чешкият лидер.

Санкциите 
трябва да бъдат премахнати. Те не само са безполезни, но и са противоречиви, тъй като предизвикват обратен ефект, изтъкна Милош Земан и припомни, че в миналото единственият резултат от дългогодишните санкции срещу Куба беше засилването на режима на Кастро.

Според чешкия президент Украйна сега не е най-голямото предизвикателство пред цивилизованите държави:

Тази опасност се нарича Ислямска държава. Сигурно сте виждали картата, която показва, че до 2020 година т. нар „Ислямски халифат” трябва да заема половината Европа, цялата Средна Азия и Близкия Изток. Ще кажете, че това е дело на луд, н
о ако стечели "Майн Кампф" на Адолф Хитлер, това също беше "работа на луд", който почти успя.Ето това е истинската опасност днес иние трябва заедно да се борим с международния тероризъм.

От своя страна президентът на международния форум „Диалог на цивилизациите” Владимир Якунин посочи, че в днешно време се правят опити да се разединят различните части на Европа и така тя да бъдат отслабена.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44