Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 10 сигнала за нарушения на избирателните права проверявят от полицията в Плевен

Над 10 сигнала за нарушения на избирателните права проверявят от полицията в Плевен. Има образувани три досъдебни производства - едното е срещу конкретен извършител в община Искър, срещу който Районната прокуратура в Кнежа вече е внесла обвинителен акт в съда. Търговецът предлагал пари на 7-8 души, за да гласуват за определена партия. Останалите две досъдебни производства са срещу  неизвестни лица в общините Плевен и Червен бряг.  

На предишните избори за народни представители Плевен стана първият град, в който търговец на гласове получи реална присъда. Престъплението беше разкрито само за ден  и обвиняемият, 30-годишен мъж от село Згалево, беше осъден на пет месеца затвор и глоба от 10 хиляди лева, като присъдата веднага влезе в сила.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44