Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работниците от "Топлофикация"- В.Търново: Не получаваме заплати заради сбъркана политика в енергийния сектор

Снимка: Катя Чорова

Работници от дружество "Топлофикация" във Велико Търново заявиха, че погрешната държавна политика в енергийния сектор е причината да не получават редовно заплатите си. На протестно шествие те изразиха безпокойство, че ще загубят работата си, а градът ще остане на студено през зимата.

Протестното шествие го организираме заради неадекватната политика, която не оценява реално разходите, които ние влагаме в производството на електро- и топлоенергия. През последните 2-3 месеца НЕК въведе едни рестриктивни санкции за небалансирано производство на електроенергия. Само за последните 3 месеца са наложени санкции от 70 хиляди лева, което коства нашите заплати за 2 месеца. Ако няма производство на електроенергия, ние трябва да продаваме електроенергия на 130 лева, а ние продаваме на 74 лева мегаватчаса. Смятам, че това е причината ние да не си получаваме редовно заплатите от изтичането на миналия отоплителен сезон, коментира председателят на КНСБ в "Топлофикация" - Велико Търново Венелин Панайотов.

Той беше категоричен, че Христо Ковачки, чиято собственост е дружеството, не стои зад днешния протест на работниците.

Организирането на протеста е изцяло от синдикалната организация в "Топлофикация" - Велико Търново, защото не е проблемът само нашите заплати. Има опасност дружеството до началото на сезона да бъде закрито и ние да останем на улицата, уточни Венелин Панайотов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44