Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Офис на "Свидетели на Йехова" в Благоевград предизвика недоволство на родители и учители

Офис на религиозната общност “Свидетели на Йехова”, който е в непосредствена близост до едно от най-големите училища в Благоевград, предизвика силна реакция сред родители и учители.

Нашето училищно настоятелство излезе с едно уведомително писмо, което е изпратено до полиция, до съда, до кмета има ли право изобщо тази секта на дейност в града ни, питат от училището.

След съгласуване с Регионалния инспекторат по образование са набелязани конкретни мерки в посока на превенцията и информираността на учениците - училищните дежурства, пропускателния режим, изпращането на най-малките ученици.

Началникът на РИО Огнян Соколов апелира за законодателна промяна с цел защита на децата:

Имаме нормативни текстове, които забраняват на определено разстояние до учебно заведение да се продават цигари и алкохол, а нещо подобно, дори по-опасно - трябва да се помисли за нормативна уредба и на този въпрос.

"Свидетели на Йехова" не са регистрирани нито в община Благоевград, нито в Окръжния съд. Затова дейността им на територията на общината е незаконна, категорична е председателят на Окръжния съд Катя Бельова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44