Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Луфтханза" пак стачкуват за пенсиите си

Пилотите на "Луфтханза" отново ще стачкуват днес, след като преговорите за схемите за тяхното пенсиониране се провалиха за пореден път. Дългите полети от Франкфурт на Майн ще бъдат отложени. Говорител на синдиката на пилотите смята, че засегнатите полети ще бъдат между 70 и 80.

Профсъюзът проведе няколко стачки през изминалите седмици, тъй като настоява авиокомпанията да запази пенсионната схема, която позволява на пилотите да се пенсионират на 55 години и да получават 60% от заплатата си, преди да достигнат възрастта за традиционна пенсия. Според "Луфтханза" тази схема вече не е актуална заради увеличената продължителност на живота и заради съдебно решение, според което пилотите вече могат да работят до 65 години.

В неделя друг голям авиопревозвач "Ер Франс" прекрати двуседмичната стачка, която струваше на компанията повече от 280 милиона евро, въпреки че спорът с ръководството остана нерешен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44