Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

2/3 от фирмите в Силистренска област не спазват изискванията за безопасни условия на труд

2/3 от фирмите в Силистренска област не спазват изискванията за безопасни и здравословни условия на труд. Това показват резултатите от проверките на трудовите инспектори от началото на годината до сега.

Най-фрапиращ е броят на нарушенията в строителния бранш. В 90 на сто от проверените строителни фирми инспекторите са констатирали липса на безопасни и здравословни условия на труд. Подобно е положението и в шивашките предприятия. От началото на годината са проверени 10 шивашки фирми. Оказва се, че много от работниците нямат елементарни условия за работа, като удобни столове и работни плотове.

Гладачите и кроячите масово работят прави, тъй като нямат осигурени места за сядане.

Близо 700 нарушения са констатирани в секторите „Животновъдство” и „Растениевъдство” като и тук 2/3 от тях са за липса на безопасни и здравословни условия на труд.

От началото на годината трудовите инспектори са извършили над 900 проверки. Констатирани са средно по 4 нарушения във фирма.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44