Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спад с 10 на сто на руски туристи отчита за този сезон курортът Албена

Спад с 10 на сто на руски туристи отчита за този сезон курортът Албена. Според Красимира Стоянова - старши менъджър "Продажби ", причината е в поскъпването на рублата и масовите фалити на руски туроператори през август, които в момента са с 20 на сто по-малко:

Официалната статистика в Русия е, че туроператорите, след фалитите, намаляват с 20 процента. Това  се отрази и на нас, но в по малка степен, но понеже беше вече към края  на сезона. Не смятам, че наводнението е довело до спад и отлив на туристите. Малко бяха преекспонирани в руските медии информациите и те го казаха, че всичко е заляло. Истината е, че в момента, в който то се случи, гостите, които бяха при нас бяха от по-ранни записвания. Може би това да се е отразило в определена степен и на гостите, които се записват в последния момент и продажбите в последната минута да са намалели, но отлива основно в края на сезона, това е поголовният фалит на крупни туроператори, компрометирането на цялата система на продажба.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44