Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От днес в страната започват работа 179 обществени трапезарии

От днес в страната започват работа 179 обществени трапезарии, в които ще се хранят безплатно 13 хиляди 250 социално слаби българии бездомни деца.

В Разград в рамките на инициативата ще бъдат подпомогнати 50 души, 60 ще са хората, ползващи трапезариите в община Троян.

Обществената трапезария в Мадан ще осигурява обяд и за многодетни семейства.

175 социално слаби граждани от четири общини на Търговищка област ще получават топъл обяд в продължение на седем месеца. Та са включени в социалните програми на обществените трапезарии, които отварят врати от днес /01.10/.

Заради липса на собствен транспорт, с който да се разнасят храната, общините се въздържат да включват ползватели на трапезариите от по-малките населени места, коментира Гергана Георгиева, директор на Областната дирекция "Социално подпомагане" в Търговище:

Предвижда се 175 души да получават безвъзмездно всеки ден топъл обяд в периода от 1 октомври 20014 година до 30 април 2015 година. Дейността на трапезариите е финансирана от бюджета на Министерството на труда и социалната политика чрез фонд "Социална закрила", като целта е през тежкия зимен период да се осигури помощ и подкрепа за най-уязвимите групи. Община Търговище обслужва граждани както от град Търговище, така и от село Острец, Дралфа и Макариополско.

В Поповско са включени 45 ползватели на трапезарията, а в общините Антоново и Омуртаг от социалната услуга ще се ползват по 50 души, уточни Гергана Георгиева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44