Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силистра отбелязва 74-тата годишнина от връщането на Южна Добруджа в пределите на България

Снимка: Община Силистра

Жителите на Силистра отбелязват 74-тата годишнина от края на румънската окупация и връщането на Южна Добруджа в пределите на България. 

На днешния ден през 1940 г. е подписана Крайовската спогодба между България и Румъния, с която Южна Добруджа е върната в пределите на родината. На 1-ви октомври следващата година са организирани тържества по повод годишнината от знаменателното събитие. Такива тържества се провеждат до наши дни. 

74-тата годишнина от връщането на Силистра в пределите на България ще бъде отбелязана с тържествен концерт в салона на Драматичен театър "Сава Доброплодни" под надслов "Моя Силистра – древна и красива, Добруджо моя – необятна и обичана". В празничната програмата са включени изпълнения на известни силистренски танцови и музикални състави, хорове и изпълнители. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44