Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джонатан Хил: Искам Великобритания да бъде част от успешен ЕС

Джонатан Хил
Снимка: БГНЕС

Британецът Джонатан Хил, който е номиниран за комисар по финансовите услуги и капиталовите пазари, обяви пред Европейския парламент, че иска Великобритания да бъде част от един успешен Европейски съюз, и че е от общ интерес тя да остане в него.

Изслушването на Хил в икономическата комисия в ЕП започна около 14:30 ч. българско време и е сред очакваните с най-голям интерес заради подозрения, че представителят на британските консерватори е евроскептик, както и заради съмнения, че някогашната му лобистката дейност във финансовия сектор може да се окаже в конфликт с бъдещия му ресор.

Джонатан Хил увери евродепутатите, че от близо 5 години е извън бизнеса, и в момента не притежава акции и не членува в бордове. Не съм тук като представител на лондонското сити, а за да представлявам и защитавам общоевропейските интереси, свързани с финансовата стабилност и икономическия растеж, подчерта Хил. Той заяви, че от 25 години работата му е свързана с европейските теми, и че е приел номинацията за комисар, защото иска Великобритания да остане в Евросъюза и да играе своята роля в него. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44