Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Регистрираните безработни в Търговищко са близо 9000, но намаляват

Снимка: БГНЕС

С близо 200 души са намалели регистрираните безработни за последния месец в Търговищко. Без работа са близо 9000 души

Най-високо е равнището на безработицата  в община Антоново – близо 48%, а най-ниско – в областния център Търговище – около 12%. В  момента се подготвят документите на близо 200 безработни, които ще се реализират предимно по европейски програми и проекти, обясни Юлия Дечева, експерт в Бюрото по труда в Търговище:

В петък до 26-и, приемахме заявки по ОП "Развитие на човешките ресурси" схема "Подкрепа за заетост". Приети са заявки от 43 работодатели за 104 свободни работни места. Сега предстои оценка на съвета за сътрудничество и впоследствие сключване на договори. Приключи и приемането на заявки за по-новата схема "Младежка заетост". Там са приети заявки за 70 работни места, които ще бъдат изпратени до Агенцията по заетостта. Тя ще ги разгледа и  впоследствие ще знаем колко са одобрените заявки работни места за община Търговище.

В Търговищка област се запазват тенденциите най-голям брой от неработещите да са без специалност – 60%, а специалистите без работа са 13 на сто.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44