Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През 2013-а са дарени с 22% по-малко пари, отколкото през 2012-а година

Даренията през 2013-а г. са намалели с близо 22% спрямо 2012-а година. Общата дарена сума от компании, еднолични търговци, физически лица и фондации е малко над 1 500 000 лева, отчетоха от Българския дарителски форум. Хората предпочитат да даряват чрез есемеси, посочи директорът на форума Красимира Величкова:

Което, от една страна, е нормална тенденция, защото компаниите, които традиционно са най-големият дарител в България, намаляват своите инвестиции, въпреки че се опитват да го компенсират с дарения на стоки, услуги, с нефинансови дарения и доброволен труд на служителите, а от друга страна, чуждестранни фондации, които инвестираха и даряваха средства за проекти и граждански организации, затвориха своите програми в България. Добрата новина обаче е, че хората започват да даряват повече. Ако миналата година от общия обем дарени средства 4% са били дарени от хора в подкрепа на кауза, сега този процент вече е 5,5. Истината е, че устойчивото, истинското дарителство е тогава, когато се подкрепя от хората.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44