Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паметна плоча на зоолога Степан Юринич краси Биологическия факултет на СУ

Степан Юринич
Снимка: БГНЕС

В Биологическия факултет на Софийския университет беше открита  паметна плоча на големия учен проф. Степан Юринич, основоположник на зоологията в България. За неговия принос разказа Трифон Павлов, председател на сдружение "Епископ Щросмайер":

Още с идването си през 1891 година започва да работи на полето на науката, работи също по отношение на запазване на българските национални интереси. През 1885 година той е доброволец в Сръбско-българската война, бие се на страната на България. Първи професор по зоология в България, поставил основите на тази наука у нас. Българските студенти трябва да знаят кой е поставил основите на тази наука, която те ще изучават.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44