Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниел Митов: Да се криминализира участието на българи на страната на групировката "Ислямска държава":

Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи Даниел Митов призова следващия парламент да криминализира участието на българи на страната на групировката "Ислямска държава": 

В най-скоро време, а се надявам да имаме възможност да инициираме дори законодателна инициатива, изборите са зад ъгъла, която да криминализира участието на български граждани и на страната в "Ислямска държава".

По време на дискусия на тема “Перспективи пред българската външна политика" Митов призова партиите да не използват оградата по турската граница за предизборни цели: 

Това, че сме казали, че има временен характер, не означава, че започваме да махаме оградата, съоръжението. Няма да го махаме. И това е продължение на политиката на кабинета, който предшестваше служебния кабинет. В решението на Министерския съвет, с което започват изграждането на съоръженията, е казал, че това съоръжение се изгражда заради обстоятелствата, засягащи потенциалната бежанска вълна, за да може да се контролират определени участъци от нашата гранична зона. Такава е и нашата позиция. Не сме казали нищо различно, но някои хора, като надушат кампания, започват да изпадат в лека неврастения според мен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44