Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Димитров: В Горни Лом са тествали нов продукт

Снимка: БГНЕС

Взривът във фабриката край Горни Лом е станал в деня, когато е изпробван нов продукт, заяви председателят на КНСБ Пламен Димитров.

Материалната база е изключително стара. Начинът на организация на производството е допотопен, почти ръчно се работи, доколкото бях информиран. На всичко отгоре най-важната констатация на Министерство на труда е за мен, най-фрапиращото нарушение е, че работниците не знаят какво правят, т.е. няма инструкции за работа в отделните отдели. Другото, което получих като информация, е, че вчера са въвели и са тествали експериментално как се утилизира нов продукт. Дали това има връзка с взрива - не мога да твърдя, никой не знае всъщност, но е факт, че вчера това се е работило, по нов продукт, отново без инструкция как се прави.

Синдикалният лидер обяви, че вината за трагедията е на всички институции:

Всички се опитват да бъдат невинни в момента, а всички са виновни, в това число и ние. За мен контролните органи са свършили работа, като са дали предписание, но за това, че не са изискали да бъдат гарантирано изпълнени тези предписания, те също носят вина. И Инспекцията по труда, и всички други контролни органи. Най-вече всъщност става дума за взривни и взривоопасни производства, където те имат водещо място.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44