Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Агенцията за безопасност и здраве проверява 25 фирми в Търговищко

Двайсет и пет фирми и предприятия от хранителната промишленост и здравеопазването в област Търговище са включени в европейската кампания на Агенцията за безопасност и здраве. Тя ще продължи три месеца и има информационен и инспекционен характер. Ще бъдат поверявани фирми и здравни заведения, където има необходимост от често хигиенизиране и мокри процеси и съществува висок риск от злополуки в резултат на подхлъзвания, спъвания и падания, обясни директорът на Инспекцията по труда в Търговище Галина Градинарова.

Ще се проверява оценена ли е опасността от подхлъзване и спъване в оценката на риска, какви са подовете и настилките, какви препятствия и замърсявания има по подовете, почистват ли се, как се почистват, на работещите осигурени ли са обувки и съответно те подходящи ли са и използват ли се от самите работници. Проверките ще бъдат насочени и при извършването на товаро-разтоварни работи, където има повече опасности от подхлъзвания, падания и пресичане на маршрутите. След това инспекторите по труда ще извършват последващи действия и проверки, в които ще проверят дали дадените предписания и констатираните нередности са отстранени, каза Градинарова.

Първите резултати от извършените проверки в петте общини на Търговищка област ще бъдат обявени в началото на следващата година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44