Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студентите без заверена студентска книжка ще могат да гласуват с уверение

Снимка: БТА
Студентите редовно обучение ще могат да гласуват с уверение, издадено от  учебното заведение, ако в изборния ден нямат заверена студентска книжа за съответния семестър. Това реши Централната избирателна комисия.

Студентите първи курс и студентите, продължаващи обучението си в магистърска степен се легитимират с уверение от съответното учебно заведение, което доказва, че са приети за редовно обучение. При гласуването членовете на секционната комисия на лицевата страна на уверението отбелязват датата на гласуването и слагат печат.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Звената за документи за самоличност ще работят в дните до изборите

Звената за български документи за самоличност ще работят в дните до изборите, за да се осигури възможност на всеки да гласува, съобщиха от МВР. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на днешния работен ден ще бъде издавано удостоверение,..

публикувано на 03.10.14 в 07:53

Приключва предизборната кампания

Приключва кампанията за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 5-и октомври. В полунощ ще влезе в сила забраната за водене на агитация и огласяване под каквато и да е форма на резултати от допитвания на общественото мнение. Забраната ще важи както..

публикувано на 03.10.14 в 07:58
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44