Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет в Чупрене отпусна по 2500 лева на четирите семейства, чиито близки загинаха в Горни Лом

Снимка: Светослав Цветанов
Утре от 13 часа в село Горни Лом ще бъде отслужена заупокойна молитва за загиналите при взрива във фабриката. На траурна сесия на общинския съвет на община Чупрене е взето решение да бъдат подпомогнати близките на жертвите с по 2500 лева. Помощта ще отиде за трима загинали от село Средогрив и за един от Горни Лом. Общината ще осигури и дърва за огрев на близките на починалите.

Водят се разговори със социалното министерство да бъдат отпуснати и двама социални асистенти, които да подпомагат хора на легло от две семейства. Това съобщи за "Хоризонт" кметът на община Чупрене Вальо Костин. Той коментира, че за да бъдат издадени смъртни актове на загиналите, трябва да бъде намерен генетичен материал, какъвто няма. Съдебната практика разпорежда, че ако не бъде намерен генетичен материал, загиналите ще бъдат обявени за безследно изчезнали и след пет години ще им бъдат издадени смъртни актове.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44