Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опит за контрабандно пренасяне на 58 000 евро беше предотвратен на граничен пункт "Лесово"

Снимка: Архив
Турски гражданин е задържан с недекларирани 58 000 евро на граничен пункт "Лесово". Недекларираните пари са открити в ръчната чанта на нарушителя, прикрити зад опаковка от парфюм. Той оставил колата си на паркинг пред пункта и обявил, че няма нищо за деклариране. След митническата проверка сумата е била открита в копюри от по 500 евро, след което е иззета. Срещу нарушителя, турски гражданин с адресна регистрация в Румъния, е образувано досъдебно производство.

Вече десет опита за контрабандно пренасяне на валута в евро са разкрити от митническите служители на граничните пунктове в Лесово и Малко Търново през последните два месеца. Иззети са близо 440 000 недекларирани евро. След приключване на съответните наказателни и административно-наказателни производства, недекларираната валута се отнема в полза на държавата.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44