Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изселниците в Турция посрещат първия ден от големия празник за исляма - Курбан байрам

Снимка: БТА

Днес е първият ден от големия празник за исляма - Курбан байрам.

В съседна Турция за този ден са характерни огромни задръствания и закъснения при предвижването на хората. Трафикът на автобуси и леки коли към България се увеличи драстично.

Празникът бе посрещнат рано сутринта.За него близки и роднини пътуват хиляди километри, за да се съберат заедно и да го отбележат в семейна атмосфера.

Поради тази причина ще се забавят приготовленията на българските изселници в Турция за предсрочните парламентарни избори у нас. Очаква се членовете на секционните избирателни комисии в Одрин,Чорлу и Измир, за които БНР в момента разполага с информация, да започнат оборудването на избирателните секции днес в ранния следобед.

Свещеникът в Одрин, в българския православен храм "Св.вмчк.Георги", отец Александър Чакърък заяви пред БНР убедеността си, че страната ни ще преодолее икономическите трудности и проблеми, в които се намира България:

Има много интелегентни българи, които идват в храма "Св.Георги" в Одрин на екскурзия или поклонически туризъм. Колкото и да е лоша икономическата ситуация в България, в културен план нещата са много добре в страната ни.

Заедно с общината в Одрин направихме в българския храм културен център и си личи, че за в бъдеще нещата ще се подобрят. В икономически план нещата може и да не са добри, но си мисля, че първият, както е казано в Свещеното писание: "първите ще станат последни, а последните първи". Аз съм убеден, че нещата ще се променят към по добро.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44