Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови паркове, детски и спортни площадки строи Велико Търново

veliko_tarnovo

Във Велико Търново започна изграждането на нови паркове, детски и спортни площадки. В тях ще бъдат вложени над 4 800 000 лева.

Строителството е по проект на общината, наречен "Велико Търново - зелена и достъпна балканска столица на културния туризъм". 4 600 000 лева е безвъзмездната финансова помощ  от оперативната програма "Регионално развитие", а собственото участие на общината е 240 000 лева. В градските квартали ще бъдат изградени и ремонтирани общо 6 парка с площ 26 декара.  Най-мащабната инвестиция е предвидена за хълма "Света гора", където с 1 200 000 лв. ще бъдат изградени места за отдих с панорамни площадки, зони за пикник, 3 детски и 8 площадки със спортни и атракционни съоръжения. Ще има площадка за планинско колоездене, зони за домашни любимци, за скейтборд и ролери, стени за катерени и футболно игрище.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44