Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Секциите в Турция са готови за вота в неделя

Всичко е готово за откриването на избирателните секции в Турция сред българските изселници, които в неделя ще гласуват в провеждащите се предсрочни парламентарни избори у нас. Въпреки големия празник Курбан Байрям членовете на секционните комисии успяха да оборудват всичките 136 избирателни секции.

В някои от секциите имаше проблеми, докато бъдат събрани членовете на избирателните комисии. Градът с най-много секции е Бурса, където живеят и най-много изселници, напуснали страната ни в различни исторически периоди. Свещеникът в българския православен храм "Свети Георги" в Одрин отец Александър изрази убедеността си, че България ще преодолее икономическите трудности, пред които се намира:

Например много интелигентни хора от България идват в Турците като поклонници! Колкото и зле да е икономически, културно е много висока! Същото тука направиме културен център в Одрин, в общината също. Личи че в бъдеще добре ще стане. Това е икономически, първият и последният. Последният ще бъде първи!


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44