Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДНЕС: Ниска е избирателната активност на хората с увреждания

Снимка: БГНЕС

Ниска избирателна активност на хората с увреждания отчитат от организацията, която е поела транспорта до секциите. Досега 176 души са гласували от големите областни градове, още 50 са поискали превоз, каза Галина Николова от Движение ДНЕС:

Винаги активността е била по-висока в следобедните часове, все пак това са хора, които са трудноподвижни, но така или иначе в предишни години до този момент е била по-висока. Няма за момента и подадени сигнали за нарушения. Да се надяваме, че не е заради ниска гражданска активност, а защото наистина няма такива.

Телефоните на приемните в страната на Движение ДНЕС са обявени на сайта на организацията, а горещата телефонна линия е с номер 843 53 56, с код за София 02.

Услугата, която предлага Движението за хората с увреждания, е напълно безплатна.  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44