Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключи изборният ден в Москва

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изборният ден в Москва приключи преди половин час в 19 часа местно време /18.00 българско време/. Гласуването премина спокойно и при добра организация, като своя глас за нов български парламент дадоха над 230 български граждани, работещи и учещи в руската столица, макар че предварително се бяха записали за участието във вота едва 41 души. Според избирателната комисия, активността е била значително по-висока в сравнение с предишните парламентарни избори, като почти през целия ден в секцията в Москва, пред нея имаше хора, като на моменти, за да се гласува, трябваше да се чака и на опашка.
Избирателна секция имаше днес и в Консулската ни служба в Петербург, където гласуването също премина спокойно. В своите информационни емисии руските медии от сутринта съобщават за изборите в България, като дават и кратки характеристики на основните политически партии и коалиции, които имат шансове да попаднат в новия български парламент. Някои от изданията направиха също така извода, че ако в резултат на днешното гласуване не бъде съставено стабилно правителството, страната ни може в близките месеци отново да се изправи пред нови предсрочни избори.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44