Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без сериозни проблеми преминаха изборите в Турция

Без сериозни проблеми преминаха изборите в Турция.  Няма информация за нарушения на изборния процес.

Изборният ден в съседна Турция завърши с по-малко от предварителната избирателна активност. Всички избирателни секции в Бурса, Истанбул, Измир,Одрин и Чорлу бяха затворени точно навреме. В града с най-много избирателни секции в югоизточната ни съседка - Бурса, предварителните резултати показват, че близо 17-18 хиляди изселници от страната ни са гласували в предсрочните парламентарни избори за разлика от очакваните близо 30 хиляди гласа.

Положението в Истанбул също не е по-различно спрямо предварителните очаквания и гласувалите са около 27-28 хиляди човека.

Основната причина, която виждат като обяснение водещите изселнически организации е съвпадането на Курбан Байрама с парламентарния вот у нас. Другата причина, която се приема като сравнително важна е, че повечето  от изселници са отишли в България.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44