Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 3000 българи са гласували в Чикаго

Снимка: Уикипедия

Близо 1500 наши сънародници гласуваха само в две от секциите в най-големия квартал на българската общност в Чикаго - "Дес Плейнс". За Чикаго общият брой гласували е близо 3000. Въпреки ниските температури в сутрешните часове имаше желаещи да подадат своя вот.

Членът на комисията в "Дес Плейнс" Нина Петкова каза:

Още от 6.00 часа, от отварянето на комисията тук имаше българи, които гласуваха. Винаги ще бъдем най-активните, за да помогнем да се променят нещата в България и наистина да се гледа демократично, перспективно и децата ни да остават в България и не да се раждат по 28 българчета по света.

Големият брой гласоподаватели надминаха очакванията на комисията и резултатите от предишните избори. В една от двете секции в "Дес Плейнс" по обед се наложи разпечатването на допълнителни декларации.

Както в Чикаго, така и в останалата част на Съединените щати е имало опашки пред секциите. Повече избиратели в сравнение с миналите избори е имало и в Ню Йорк, където те надминаха 700, в Атланта 366, а в новооткритата секция гласа си подадоха 77 българи.

По Западното крайбрежие пред секциите се забелязваха много млади хора, които скоро са напуснали България и искаха да покажат, че не им е безразлично за бъдещето на страната.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44