Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петима полицаи загинаха при атентат в руската Чеченска република

Снимка: Уикипедия

Петима души загинаха при атентат в столицата на руската Чеченска република. Терористичното нападение беше извършено в Деня на столицата Грозни.

Петимата загинали са полицаи, а 13-те ранени също са техни колеги. Атентатът беше извършен от 19-годишен жител на столицата Грозни, който се самовзриви на входа към открита лятна сцена. Подозрителният младеж е бил спрян за проверка и в този момент е задействал прикрепеното към тялото му взривно устройство.

Чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви, че ако бомбата е била взривена вътре в залата, то броят на жертвите е щял да бъде много по-голям. Атентаторът също така е носел пистолет и се е представил за пазител на реда.

Полицията разследва случая, като се опитва да изясни мотивите за престъплението, извършено в Деня на Грозни, когато своя рожден ден празнува и Кадиров. Мястото на нападението продължава да е отцепено, но самият празничен концерт не беше отменен. Засега се знае само, че 19-годишният младеж е напуснал дома си преди два месеца и оттогава роднините му не са имали никаква представа къде се намира той.

Напоследък атентатите в Чечения са рядко явление. Последното терористично нападение, при което загинаха полицаи, беше извършено преди две години. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44