Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Шабла прие декларация против проучвания на шистов газ в района

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Община Шабла прие декларация против проучвания на шистов газ в района. Протестът е адресиран до президента, премиера, министрите на ресорните министерства.

Решението на общинския съвет е срещу липсата на прозрачност и публичност за намеренията за проучване за нефт и газ в блок "Вранино".

Протестната декларация се позовава на закона за подземните богатства, според който постановените разрешения и концесии следва да се обнародват в "Държавен вестник", да се публикуват на интернет страниците на ресорните министерства и да се обявят в общините по местонахождение на обекта.

В община Шабла досега няма официална информация нито от българските власти, нито от дружеството "Парк Плейс Енерджи Корп" за инвестиционните му намерения. Още преди месец кметовете на Шабла и Каварна - Райна Бърдарева и Цонко Цонев реагираха, че общините са на тъмно по въпроса.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44