Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още 10 овце са умрели от болестта „син език” за последната седмица в област Смолян

Още 10 овце са умрели от болестта „син език” за последната седмица в област Смолян. До момента броят на загиналите животни надхвърля 1500, каза д-р Валентина Мелемова - директор на дирекция „Заразни болести" в Областната дирекция по безопасност на храните в Смолян:

Мисля, че отшумява болестта. Имаме общо регистрирани 109 огнища в цялата област, общо 34 говеда, четири кози, овцете са 1 500. За миналата седмица някъде в рамките на десетина животни са умрели в цялата област. Така, че сериозно е намалял броят на умрели животни. Имаме вторични последици от самото заболяване, животните трудно се придвижват. Ние описваме животните, продължаваме да работим с документацията, пращаме досиета в София за изплащане на обезщетения на хората.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44