Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК: Епидемия от ебола в Европа по подобие на тази в Африка е много малко вероятна

Либерийски жени разглеждат брошурата на УНИЦЕФ за предпазване от ебола
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Епидемия от ебола в Европа по подобие на тази в Африка е крайно малко вероятна, обявиха от Европейската комисия. Нейният говорител по въпросите на здравеопазването Фредерик Венсан подчерта, че европейските здравни служби и заведения имат установена система за действие в подобни случаи, и че рискът в момента е под контрол.

Венсан припомни, че на европейска територия вече има 8 случая, и добави, че за новия случай на зараза в Испания се предприемат съответните мерки.

В Еврокомисията в момента се провежда среща на здравни експерти по проблема, ако бъде преценено, че се налага, ще се търсят допълнителни превантивни действия на общоевропейско ниво.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44