Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бизнесът и неправителственият сектор в Петрич искат оставката на кмета

Кметът на Петрич Вельо Илиев
Представители на бизнеса и неправителствени организации в Петрич излязоха на протест с искане оставката на кмета Вельо Илиев. Инициатор на протеста е Сдружението на строителите в Петрич, които получиха и по-широка подкрепа. Те настояват за откритост и правила, които да се спазват от всички. Обвиняват кмета в липсата на диалог с бизнеса.

Това е вторият протест срещу Вельо Илиев в рамките на последния месец. При първия недоволните от начина на възлагане на обществените поръчки и подбора на фирми за  изпълнение  на строителни обекти поискаха оставката на ресорния заместник-кмет и главния инженер на общината.

Кметът не направи онова, което ние искахме с нашата декларация, в продължение вече на два месеца и затова ние днес искаме вече неговата оставка, заяви представител на строителния бранш в града.

Протестът на бизнеса срещу общината получи подкрепата на седем политически партии и от местния парламент. Заради растящото недоволство на бизнеса в Петрич се очаква да бъде свикана извънредна сесия на Общинския съвет.

Представителите на бизнеса ще предложат организирането на кръгла маса за проблемите на Петрич, строителството и стопанския живот в града.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44