Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бащата на Ана-Мария: Искаме отговори от институциите

Снимка: БНТ
Все още не всички институции са потърсили за разговор родителите на 13-годишната Ана-Мария. Преди ден те оповестиха съмненията си, че детето им е станало жертва на насилие в 4-то Помощно училище в София. Това заяви пред "Хоризонт" бащата Росен Симеонов:

 Искаме да разберем, какво се е случило и искаме да ни се отговори на въпросите. Това, което сподели първо със съпругата ми детето ми и след това, което аз видях. Нещо ужасно е станало.

Бащата обясни, че все още не са извадили медицинско на момичето:

Медицинско все още не сме изкарали. Тъй като, когато се случи това на 19-ти, когато съпругата ми констатира, че липсва бельото на дето, тя не получи отговор. След това, аз на 23-ти отидох да разговарям с директорката, която също не ми даде никакви отговори. Напротив, даже после ми изкарва хипотези... Лошото стана, когато в събота, на 27-ми, защото през седмицата тя не сподели нищо, просто малко беше по-затворена, не искаше да излиза, не искаше да се къпе, да влиза в банята... две седмици, аз споделих със съпругата ми и аз видях, това, което ми показа, че е правил този чичко. Веднага на 29-ти ние подадохме жалба до полицията, прокуратурата, МОН, Агенцията за закрила на дететео, включително и в училището.

Росен Симеонов сподели, че впечатленията на родителите от училището са били добри:

Първите ни впечатления бяха хубави - ново училище, ремонтирано. В помощното разчитахме, че ще се занимават целодневно. Имаше курс по готварство - т.е. нещо, което тя харесва.

Той допълни, че до момента нито от Полицията, нито от Прокуратурата, нито от Министерството на образованието или Агенцията за закрила на детето са се свързали с тях.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44