Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шаул Камиса Раз: Само политическа стабилност ще привлече израелски инвеститори

Н. Пр. Шаул Камиса Раз
Снимка: БГНЕС

Посланикът на Израел Шаул Камиса Раз призова за политическа стабилност в България, за да привлече израелски инвеститори у нас. Той обяви побратимяването на израелския индустриален град Петах Тиква с Габрово в присъствието на кметовете им. 

Несъмнено едно стабилно управление, една икономическа сигурност биха дали сериозна мотивация на бизнесмените да пристигнат в България, а не на други места. Така че ние наистина можем само да пожелаем и да се надяваме, само три дни след изборите тук, че ще се създаде едно стабилно правителство, което ще може да излъчва, да се занимава с централните, съществени теми... с голямо ударение върху икономиката
Ицик Браверман, кмет на град Петах Тиква, известен в Израел с много интензивното развитие на високите технологии и медицината, потвърди интереса за инвестиции в Габрово: 
Няма никакви търговски ограничения между България и Израел. Компаниите, които има в Петах Тиква, първо биха могли да намерят допълнителни пазари за техните продукти, а от друга страна, да дадат от своя опит на гражданите и града, било то чрез сътрудничества, може би чрез създаване на завод или друг тип сътрудничества между промишлеността тук и там. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44