Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юбилеен месец на науката започва в Медицинския университет в Плевен

Снимка: Медицински университет - Плевен

В Медицинския университет в Плевен започна юбилеен месец на науката, през който висшето училище ще отбележи своята 40-годишнина. В програмата са включени седем научни форума с международно участие. Сред гостите ще бъдат учени в областта на медицината, лекари, преподаватели, студенти, специалисти от над 20 държави.

В международен форум под мотото "Да съберем умовете заедно" днес и утре студенти и млади лекари ще се срещнат с известни учени - експерти във водещи области на медицината от 12 страни от света.

За честването на 40-годишнината на Медицинския университет в Плевен ще бъдат носителят на Нобелова награда за медицина проф.д-р Харолд Цурхаузен и световноизвестният медик проф. Хасуми, които ще бъдат удостоени с най-високото звание на университета "доктор хонорис кауза".

Ректорът на висшето училище проф.Славчо Томов е убеден, че Медицинският университет се развива във възходяща посока.

Интересът към висшето училище в момента е не само от български деца, които желаят да учат в него, но и от редица чуждестранни студенти, което пък говори, че ние реално съществуваме на картата на висшето медицинско образование и в България, но и в Европа, бих казал, и в света.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44