Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1 трилион евро могат да достигнат щетите за ЕС заради санкциите срещу Русия

Щетите, които ЕС може да понесе заради санкциите срещу Русия, могат да достигнат 1 трилион евро. Това твърди един от съветниците на руския президент Владимир Путин.

Сергей Глазиев, който е ключов икономически съветник на руския държавен глава, твърди, че тази внушителна сума се образува не само от преките и косвени загуби, които Европа търпи заради руското ембарго върху вноса на хранителни стоки, но тя е свързана и с кризата в Украйна. Според него това е огромен удар за европейската икономика и европейският бизнес добре разбира това.

Русия в същото време не губи надежда да поднови сътрудничеството си с ЕС за възстановяване на украинската икономика, подчертава Глазиев. По думите му Русия се надява в сътрудничество с колегите от европейските страни да бъде изработено общо виждане по най-належащите проблеми, които стоят пред украинската икономика и съвместно да бъдат формирани общи предложения за създаването на програми за нейното възстановяване и модернизиране. Съветникът на руския президент смята също така, че може да се постигне и общ подход по въпроса на търговския режим с Украйна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44