Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На закрит пленум социалистите обсъждат тежката изборна загуба

Снимка: БГНЕС
Националният съвет на БСП ще обсъди на закрито заседание изборните резултати и причините за тежката загуба на БСП. 

Още в изборната нощ лидерът на социалистите Михаил Миков обяви, че избирателите са наказали партията му заради съвместното управление с ДПС. Ръководството на левицата обаче няма да подава оставка заради тежката загуба, реши на първото си 4-часово заседание след изборите Изпълнителното бюро на партията.

Очаква се Михаил Миков да получи пълна свобода да направи необходимите реформи и промени за оздравяването на левицата, включително с рокади в постове и структурите по места. 

Пленумът трябва да определи и екипа на БСП, който ще участва в консултациите в понеделник с ГЕРБ за кабинет. Ще бъде поставен и въпросът за провеждането на вътрешнопартиен референдум дали БСП да участва в бъдещото управление.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44