Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здравните власти в Македония не потвърждават информацията за първи случай на смърт от ебола в страната

Снимка: ЕПА/БГНЕС
В Европа нарастват опасенията за риск от разпространение на Ебола след информацията за починал пациент в  Македония и друг заразен в Прага, въпреки че няма потвърждение двамата да са носители на смъртоносния вирус.

Македонското министерство на здравеопазването все още не потвърждава първия случай на смърт от ебола в страната. Става дума за британец, който почина в Скопие. Неговите изследвания са изпратени в германска лаборатория за потвърждение.  Здравните власти в Гърция, Великобритания и Франция  обсъждат допълнителни мерки, за да не се допусне вирусът да бъде пренесен .

В същото време в Мадрид се влоши здравословното състояние на първия заразен човек в Европа - медицинската сестра Тереза Ромеро, съобщиха от болницата .
 
Дойдох тук, само за да потвърдя, че клиничното й състояние се е влошило, но не мога да ви дам повече информация. Такава е волята на пациента, обясни заместник- директорът на мадридската болница "Карлос Трети" Йоланда Фуентес.

Съмненията за ебола в Чехия не се потвърдиха. Резултатите от тестовете, обработени в Берлин, са негативни. Със съмнения за зараза в болница в Прага беше приет 56-годишен мъж.

Пациент с подозрения за смъртоносния вирус е хоспитализиран  в бразилския щат Парана. Той е пристигнал в средата на септември в Бразилия от Гвинея.

Американски военни самолети с морски пехотинци пристигнаха в едно от огнищата на епидемията от Ебола в Западна Африка, за да помогнат да се ограничи разпространението на заразата. Американските военни работят по изграждането на медицински центрове в Либерия. В страната може да бъдат изпратени до 4000 американски войници, за да помагат за справяне с кризата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44