Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фонд "Солидарност" на ЕС отпуска на България над 10 млн. евро помощ за наводненията

Европейският фонд за солидарност отпуска на България 10 милиона и 500 хиляди евро помощ за наводненията от месец май.

Сумата е част от пакет от общо 80 милиона евро, които се разпределят между 3 пострадали страни Сърбия, Хърватия и България. Сърбия получава 60 милиона и 200 хиляди евро, Хърватия близо 9 милиона.

От Европейската комисия обясниха, че средствата са предназначени за покриване на спешните разходи, направени от властите в трите страни за справяне с бедствията.

Очаква се те да помогнат за възстановяване на жизнено важна инфраструктура, както и да покрият разходи, направени за спасителни операции и разчистване на засегнатите райони.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44