Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учени са на път да открият лечение на аутизма

Нови проучвания на специалисти от Франция и Белгия са на път да разкрият възможност за лечение на деца аутисти.  Световноизвестният вирусолог Люк Монтание заяви на научен форум в Пампорово, че при правилна употреба на антибиотици е възможно лечението на аутизъм.

Изследвания, които вече са правени, и то доста сериозни, във Франция и Белгия на деца с аутизъм, показват, че съдържанието в тяхната кръв на бактерии при 80 процента има такова завишено съдържание. Благодарение на изследвания, проведени от екип американски учени, успяхме да вникнем в основата на така наречените агенти, които предизвикват тези сигнали и които увеличават съдържанието на бактериите в кръвта. Въпросната бактерия, върху  която се съсредоточихме се намира в чревната област на децата с аутизъм, нея открихме и в кръвта им.

Накратко, моделът изглежда така: лигавицата на червата предава тази бактерия към кръвта и по този начин връзката на кръвта с мозъка е нарушена в известна степен при болните деца.

Изводът, който направихме е, че при правилната употреба и точно дозировка на антибиотици, този проблем е лечим. Във Франция вече сме постигнали доста сериозни резултати при подобряването, подчертавам, подобряване състоянието на деца аутисти. Все още има доста път да се извърви до крайното лечение.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44