Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Природозащитници протестираха в София в закрила на Кара дере

Природозащитници се събраха на протест в София в защита на местността Кара дере. Те настояха да се отмени решението на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас, тъй като то предвижда да не се извършва оценка на въздействието върху околната среда на инвестиционното намерение за строителство в Кара дере. 

Представители на еколозите, които са присъствали днес на срещата с министъра на околната среда Светлана Жекова, заявиха:

От Министерството на околната среда и водите заявиха, че откриват големи пропуски и недостатъци на самото решение и биха го отменили, ако то дойде при тях за разрешаване. Второ ни съобщиха, че днес са изпратили писмо до кмета на община Бяла, в което посочват, че всички разрешителни за строителство и всички процедури, свързани с прилагането на подробния устройствен план на зона за отдих "Бяла-север" трябва да подлежат на екологична оценка и оценка за съвместимост. Отхвърлиха нашето предложение да се наложи принудителна административна мярка върху решението на Общинския съвет за одобряване на този подробен устройствен план на "Бяла-Север". 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44