Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родителите на войници, загинали в казармата, ще почетат заедно паметта им

Снимка: Радио Шумен

За 19-а поредна година родителите на войници, загинали в казармата в мирно време, ще почетат заедно паметта им. От 10.30 ч. пред мемориалната плоча на загиналите воини в градинката на столичния храм "Свети Николай Софийски" ще бъде извършена обща панихида. Юлия Симова, която е загубила сина си преди 21 години, посочи, че липсва диалог между почернените семейства и институциите:

Още повече ме огорчава и натъжава миналото правителство. Съчинили една Наредба 12 от 17 юли тази година – материална помощ не може да се предоставя за социални дейности. Нашата организация е именно с такава цел създадена – социално подпомагане на родителите на загиналите войници. В тази заповед е записано, че трябва да направим проект. Нашият проект ние го направихме. Нашият проект са нашите синове, които отидоха в казармата, а техният проект сме ние – родителите на загиналите войници. Аз им предлагам на тях те да направят проект за нас – как да живеем по-нататък, как да се справим, как да оцеляваме, към всички институции, които имат отношение към проблема, включително главнокомандващият на въоръжените сили. Апелът ми към тях е – не затваряйте вратите пред родителите на загиналите войници.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44