Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Велико Търново създадоха Контактен център за деца и родители след раздяла

4

Във Велико Търново е създаден първият у нас Контактен център за деца и родители от семейства след развод или фактическа раздяла на съпрузите. Проектът е на фондацията "Международна социална служба-България". По опит от чужбина, в този център срещите между деца и родители ще бъдат наблюдавани от социални работници - съобщи изпълнителният директор на фондацията д-р Събина Събева.

Осъществяването на тази идея стана възможно благодарение на подкрепата на община Велико Търново. Те ни предоставиха апартамент, в който да бъде развит този контактен център, където деца в сигурна, неутрална, безопасна среда да могат да осъществяват контакти с родителя, с който не живеят, тогава, когато поради различни причини не може да бъде осъществен режима на лични отношения с този родител. В този контактен център ще предложим не само наблюдавано посещение на този родител, при който детето не живее, но сме допълнили с възможности това да бъде място за осъществяване на предаване на детето от единия родител и взимането му от другия тогава, когато между тях има такава непоносимост, че даже не могат да се изтърпят да се засекат на едно място.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44