Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежкия форум в Плевен раздадe продукти на дейци на изкуството в затруднение

 Доброволци от Младежкия форум в Плевен организираха  благотворителна инициатива  и раздадоха пакети с хранителни продукти от първа необходимост на дейци на изкуството и културата, които имат финансови затруднения. Нашата голяма кауза е да подадем ръка на нуждаещия се, защото това може да се случи на всеки от нас, казват младите хора и чертаят планове за бъдещи акции. Следващата ще е още на 22 октомври. По думите на председателя на младежкия форум Митко Пършинов това ще бъде концерт за пострадалите от бедствието в Мизия.

Ще дарим събраните средства директно на община Мизия. В концерта ще участват ученици главно от плевенски училища, които са с изявени таланти и са дългогодишни наши приятели.

Младежите обсъждат идеята за създаването на благотворителен фонд за да подпомагат и подкрепят талантливи връстници. Талантите могат да бъдат от различни области на науката, изкуството и спорта, а подборът им ще става с помощта на директорите на училищата. Двадесет и петимата представители на младежкия форум в Плевен в момента разработват проект, с който ще кандидатстват за финансиране по европейски програми.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44