Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите на старозагорското село Михайлово отново протестират заради разбит път

Снимка: Венелина Попова

На пореден протест, заради разбит път, излязоха жителите на старозагорското село Михайлово. Те настояват преди зимата да бъде ремонтирана 6-километровата отсечка до село Ловeц. Пътят там е в лошо състояние от преминаването на 40-тонните камиони при изпълнението на рехабилитацията на жп-линията Калояновец-Михайлово.

35  милиона лева, отпуснати от оперативната програма "Транспорт", струваше високоскоростната отсечка, а жп линията пропадна при проливния дъжд, когато в Михайлово и околните села се изляха рекордните 240 литра на квадратен метър. Жителите на селото, в което постоянно живеят малко над 200 души, са отчаяни, че никой не чува гласа им:

Децата ни не могат да си дойдат от града. Аз съм с мозъчна операция, повикахме линейката да дойде, тя отказа, казва жена от Михайлово.

Това са 4 села, приблизително 750 човека са, има и млади хора с малки деца, наистина зависят от пътя, защото влаковете, които спират, са в такива часове, че не могат да се използват, за да пътуват хората на работа, допълва друга. 

И този път протестиращите носеха плакат на английски "Лош път - лоша икономика", изписан от семейство холандци, които живеят в селото.

3 милиона лева са необходими за ремонта на пътя, коитйто лично им обеща да извърши транпортния министър от предишния кабинет Данаил Папазов: Аз лично ще направя всичко възможно да се направи този път. Наистина е  само за бронетранспортьор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44